Болгариядағы қозғалмайтын мүлік

Болгарияға виза және УМВ

+7 776 117 0000
Кейдейсоқ статьялар
Болгарияға виза және УМВ

Болгарияға бару мақсатына байланысты визаның бірнеше түрі бар  

  •  «Ұйымдастырылған туризм» визасы
  • Ұйымдастырылмаған туризм үшін виза; 
  • Транзиттік виза;
  • Жеке бару үшін виза;
  • Қозғалмайтын мүлік иесі үшін виза;
  • Фирма иесі үшін виза;

 

Виза түрі бойынша консульдыққа немесе визалық орталыққа тапсыру үшін белгілі құжаттар тізімі дайындалады.  Виза бірретті, екіретті немесе шектеусіз  кіру рұқсатнамасы бар  (мультивиза) виза түрлеріне бөлінеді.

 

Шенген визаларының иелері Болгарияға кіріп, оның территориясында болгар визасынсыз тұрақтай алады.   2012 жылдың 31 қаңтарынан бастап шенген визасының иелеріне Болгария Шенген алаңына қосылғанға дейін бір тарапты шешіммен визасыз тәртіп бойынша Болгария аумаңына кіргізу жүзеге асырылады. Бұл жоары аталған визаның иелері Республика Республикасының территориясына кіруге, одан шығуа және онда тұрақтауға кірген күннен бастап санағанда, өздігінен кіретін визасыз  алты айлық мерзім шегінде үш ай ғана құқылы болады.   Шешім 2012 жылдың 31 қаңтары №9 Мемлекеттік газетінде баспаға шығарылған.



Болгаияға туристік және танысу барып –келулерге арналған  «Туризм» визасы:
Мерзімі  – 30  күнге дейін
 

Визалық орталыққа өздігінен құжат тапсыруда қажетті құжаттар тізімі Список документов при подаче с компанией ДриймХоум
Шетелге шығу төлқұжаты Шетелге шығу төлқұжаты
Толтырылған анкета Толтырылған анкета
Фотосурет   Фотосурет  
Отельді брондауды растау -
Сақтандыру полисі -
Авиабилеттер броні -
Жұмыс орнынан анықтама -
Бір адамға тәулігіне 50 евро есебінен (бүкіл барып-келу мерзіміне 500 евродан кем емес) барып-келуді жүзеге асыру үшін қажетті ақша қаражатының бар екндігін дәлелдейтін анықтама қағазы (мысалы, банктік шоттан актуалды анықтама қағазы және т.с.с.).
 
-


  


















Қозғалмайтын мүлік илеріне арналған виза:
 
Кім ала алады:
-  нотариалды актіде көрсетілген меншік иелері
- меншік иесінің жұбайы (нотариалды актіде жазылмаған болса да)
-  21 жасқа дейінгі меншік иесінің тура мұрагерлері  
*** туысқандығы құжаттармен рәсімделуі қажет.
 
Қозғалмайтын мүлік иелеріне виза жарамдылық мерзімі:
Бірінші ретті тапсырыс беруде :  көп ретті кіруге арналған 1 жыдық мерзімдегі виза
Екінші рет тапсырыс беруде :  көп ретті кіруге арналған 2 жыдық  виза
Болгарияда тұрақтаудың рұқсат етілген күн мерзімі: 180
 
Меншік иелері қонақтарына арналған виза: Бөтен адамдар да нотариалды акт негізінде виза алу құқығына ие. Бірақ виза бір ретті болады және 3 ай мерзіміне ғана беріледі.
 
Болгарияда мекендеу қағазы


БМҚ статусының иегері Болгарияда құқылы:
• визасыз кіру және бір жыл ағымында мемлекетте шектеусіз уақыт тұрғылықтау;
• меншік фирмасында бизнесін жүргізу;
• мектептер мен ЖОО ақылы білім алу ;
• шетелдіктердің жеке келіп-кету шақыруларын рәсімдеу;
• Шенген келісімі мемлекеттеріне визаларды рәсімдеу.

 

Болгарияда БМҚ статусының иегері  шетелдіктің жеке номірі (ШЖН) мен Европалық стандарттағы пластикалық  жеке картасын алады. Жанұя мүшелері  (әйелі/күйеуі және  кәмелетке толмаған балалары ) Болгарияда БМҚ құқығына ие.
Ұзақ уақыт тұрақтау мерзімі  жыл сайын ұзарту мүмкіндігі бар 1 жыл.
Болгарияда мекендеу қағазын шетелдіктермен алу Шетелдіктер туралы

Заңына сәйкес реттеледі  (соңғы баспасы  28.01.2011 г шығарылған).
 
Болгарияда мекендеу бойынша қағазын алу негіздері  (1 пункт 24 бабы бойынша ):  

  • Болгар азаматтарын 10 жұмыс орнынан кем емес жұмыс орнымен қамтамасыз ететін заңды сауда қызметімен айналысатын;
  • Болгарияның Сауда –Өнеркәсіптік Палатасында тіркелген шетел сауда компанияларының өкілдері;
  • Болгарияда тұратын орны мен қажетті қаражаты бар зейнеткерлер;

 
 
БМҚ алу кандидатына қойылатын талаптар:
-  қозғалмайтын мүлік
-  міндетті медициналық сақтандыру (30 000 евродан кем емес  жылына есептелген сақтандыру);
-  Болгарияда өмір сүру үшін қажетті жеткілікті қаражат  (Болгариядағы шотыңыздың анықтама қағазы және зейнетақы мөлшері туралы анықтамамен расталады)
-БМҚ алу негіздемесі бар құжаттар иесі (зейнеткер төлқұжаты, фирма немесе өкілдік құрылтай құжаттары  және т.б.)
 
Мекендеу қағазын алу процедурасы :


 

Қайда жасаймыз Не істейміз Қанша төлейміз
 
Қазақстанда
Құжаттар пакетін дайындау, аудару және легализация  
Визалық тариф:
  • Жарты жылдық мерзімдегі  визаға жинақ  –  100 евро мөлшерінде
  • Растау және құжаттарды аудару шығындары
  
 «D» визасын дайындау үшін Болгария Республикасының консульдығына құжаттар тапсыру   (дайындалу мерзімі –  2 айға дейін)
 «D» визасын алу
 
 
Болгарияда
 «D» визасы бойынша Болгарияға бару  
 
 
  • Мемлекеттік жинақ:  250 евро
  • Растау және құжаттарды аудару шығындары
 



Зейнеткерлерге мекендеу қағазын алу үшін қажетті құжаттар тізімі:
«24- бап, 1, 10. Мемлекетте мекендеу үшін қажетті қаражаты бар зейнеткерлер»

  • Өтініш, шетелге шығу төлқұжаты, фотосурет
  • Медициналық сақтандыру полисі
  • Қозғалмайтын мүліктің нотариальды  акті
  • Құрамында 1000 евро бар екендігін дәлелдейтін банктік шот анықтамасы
  • Сотталған, сотталмағандығының анықтама қағазы
  • Зейнеткер төлқұжаты және соңғы 3 айға зейнетақы мөлшері бойынша анықтама қағазы

 
Шетел компанияларының өкілдері үшін құжаттар тізімі :
 «24- бап, 1-т, 6-т. Болгарияның СӨП тіркелген шетелдік коммерциялық ұйымдарының өкілдері»

  • Өтініш, шетелге шығу төлқұжаты, фотосурет
  • Медициналық сақтандыру полисі
  • Қозғалмайтын мүліктің нотариальды  акті
  • Құрамында 1000 евро бар екендігін дәлелдейтін банктік шот анықтамасы
  • Сотталған, сотталмағандығының анықтама қағазы
  • Коммерциялық өкілдіктің Болгарияның сауда-өнеркәсіптік палатасында  (СӨП) және  БУЛСТАТ тіркелгендігін растайтын құжаттарының көшірмесі.
  • Берілгеннен кейін бір айдан артық емес мерзімде БСӨП берген жарамды сертификаты

 
Сіз қандай да бір жағдайларын анықтағыңыз келсе немесе жеке кеңес алғыңыз келсе,  онда біздің мамандарымызға хабарласып, білікті жауап алыңыз.

 

Жаңалықтар
Соңғы жаңалықтар
Актуальды